Bewindvoering is handig als je moeite hebt met het beheren van je geld of administratie. Een bewindvoerder beschermt jouw geld en jouw spullen.

bewindvoering

Als je niets doet dan blijft je situatie zoals hij is. Je kunt ook kiezen om je situatie te veranderen en hulp inschakelen. Door bewindvoering aan te vragen kun je het beheer van je geld en het doen van je administratie uit handen geven. Het woord zegt het al, een bewindvoerder beschermt jouw geld en jouw spullen. Een bewindvoerder helpt je alles op de rit te krijgen en te houden. Ook zoekt diegene naar een oplossing voor eventuele schulden. Je weet waar je aan toe bent en wat je te besteden hebt.

Bewindvoering loopt via de rechtbank

Beschermingsbewind wordt aangevraagd bij de rechtbank. Dat betekent dat de beslissing over jouw geld en spullen bij de bewindvoerder ligt. Maar als je dat wilt, kunnen we je bij de beslissingen betrekken. Een bewindvoerder legt zowel aan jou als aan de rechter verantwoording af over wat hij met jouw geld gedaan heeft. Bewindvoering vraag je voor lange tijd aan, vaak voor jaren. Dat is goed, want dat geeft jou de tijd om je leven op orde te krijgen en te houden, zonder de stress van je financiĆ«n. Lukt dat en wil je zelf je geld weer beheren dan kan dat. Zo mogelijk helpen wij je bij het weer zelfstandig beheren. Wil je liever dat wij het blijven doen, dat kan, geen probleem.

Bewindvoering en Onview

onview

Wij werken met het programma Onview. Je hebt je eigen inlogcodes zodat je 24 uur per dag kunt zien wat er met je geld gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien wat je nog aan spaargeld hebt staan. Alles is digitaal, geen papieren meer. Handig!

WSNP Bewindvoering

Er bestaat nog een andere vorm van bewind. De WSNP bewindvoerder. Deze bewindvoerder heeft echter een hele andere taak. Een WSNP bewindvoerder wordt je ook toegewezen door de rechtbank en heeft als taak te controleren of jij je houdt aan de regels van de WSNP. WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. De WSNP is een manier om van je schulden af te komen. Hij beschermt dus niet je geld en je spullen. Je kunt zowel een WSNP bewindvoerder als een beschermingsbewindvoerder hebben. Sterker nog het is een aan te raden combinatie. Het is zwaar om in de WSNP te zitten en het is fijn als iemand je daar bij helpt. Dat kan heel goed een beschermings bewindvoerder zijn.

Kosten

Beschermingsbewind kost geld. De tarieven van ThuisinBewind worden landelijk vastgesteld. Kijk voor meer informatie op tarieven ThuisinBewind.

Aanmelden

Wil je meer weten over ons en/of beschermingsbewind bij je past, bel of mail ons.

Meer informatie

Wil je meer weten?  In de landelijk uitgegeven folder vind je uitgebreide informatie.