Budgetcoaching | Wat betekent geld voor jou? Hoe stel je prioriteiten? Hoe voorkom je dat je (weer) in de schulden raakt?

budgetcoaching

Budgetcoaching, de naam zegt het al, wij coachen je om weer inzicht te krijgen in jouw financiën. Maar dat niet alleen. We geven je ook inzicht in je gedrag. Wat betekent geld voor jou? Hoe stel je prioriteiten? Hoe voorkom je dat je (weer) in de schulden raakt? Budgetcoaching is ook praktisch. Het is een vorm van leren waar jouw eigen kennis aangevuld wordt met de kennis van de coach. Denk aan praktische zaken als: hoe werken toeslagen, hoe bel ik met een instantie en hoe maak ik een budgetplan?  Als je wilt leren (weer) zelf je geld te beheren kun je budgetcoaching heel goed inzetten . Het is vaak een proces van een aantal maanden tot een jaar. Met in het begin wat meer contact en dat later in het jaar afbouwen. Budgetcoaching zorgt ervoor dat je zelf weer grip krijgt.

Budgetanalyse

Als je nog helemaal geen idee hebt wat je inkomsten en uitgaven zijn? Waar en of je schulden hebt en hoeveel? Heb je recht op aanvullend inkomen? Is de belastingaangifte wel gedaan? Kloppen de toeslagen? Heb je recht op kwijtschelding, etc. Dan kunnen wij een budgetanalyse voor je doen. Bij een budgetanalyse verzamelen wij al je financiële gegevens. Vervolgens interpreteren en analyseren wij die gegevens. Wij maken een overzicht van inkomsten en uitgaven met daarbij een uitgebreid plan van aanpak. Dat plan van aanpak bevat veel praktische informatie die jou verder helpt. Het overzicht en het plan van aanpak worden zoveel mogelijk samen met jou gemaakt. Na afloop weet je precies wat je financiële situatie is en wat je moet doen om uit de financiële problemen te komen en/of te blijven. En dat levert rust op. Een budgetanalyse is een kort traject wat binnen twee weken afgerond kan zijn.

Schuldadvies

ThuisinBewind biedt ook schuldadvies. Je hebt schulden maar je hebt geen flauw idee hoe je ze het beste kan oplossen. Kan je het zelf nog? Of moet je al naar de schuldsanering? Waar moet je dan heen? Wie kan je helpen? Voor deze en alle andere vragen over schulden mag je ons altijd bellen. Telefonisch kunnen we je vrij snel van advies voorzien. Helemaal gratis. Wil je vervolgens begeleiding bij dat advies, dat kan. We vertellen je onze mogelijkheden graag.

Kosten

Voor budgetcoaching, budgetanalyse en schuldadvies is het uitgangspunt dat je dat zelf moet betalen. Als dat problemen geeft kunnen we wel proberen een vergoeding van je werkgever te vragen. Voor mensen met een laag inkomen kunnen we proberen een vergoeding te verkrijgen vanuit de bijzondere bijstand van de gemeente.

Wat moet je nu doen?

Bel ons. Leg ons je situatie uit en als wij je kunnen helpen dan plannen we een uitgebreide verdiepende intake. Na de intake ontvang je een offerte voor de vervolg stappen. Tijdens een intake gaan we bekijken hoe jouw ideale financiële situatie er uit moet zien. We vragen je; Zijn er financiële zorgen? Welke oorzaken zijn er aan te wijzen voor de financiële zorgen? Welke belemmeringen ervaar je om je gewenste financiële situatie te bereiken? Wat wil je leren? En we kijken wie jou het beste kan ondersteunen. Aan de intake kunnen kosten verbonden zijn. Van te voren zullen we je informeren over het bedrag.