Sommige mensen die onder beschermingsbewind staan hebben ook moeite met het nemen van beslissingen over hun gezondheid, hun begeleiding, behandeling en/of verpleging. Steeds die wisselende begeleiders, graag een behandeling willen maar zelf niet in staat zijn dat te regelen. Je vindt het lastig zelf de regie te blijven voeren. Herken je dat? Een mentor kan je helpen bij dat soort zaken.
Er is een groot voordeel om beschermingsbewind en mentorschap niet bij dezelfde persoon aan te vragen. Stel dat de bewindvoerder een beslissing neemt waar jij het niet mee eens bent dan kan dat voor wrijving zorgen als diegene de pet op heeft van mentor en beslissingen neemt over jouw zorg en begeleiding. Je hebt kans dat het geschil over het ene van invloed is het andere. De vraag is wil je dat?
Daarnaast heb je als beschermingsbewindvoerder andere kennis en ervaring nodig dan als mentor. ThuisinBewind is gespecialiseerd in beschermingsbewind en is daar steengoed in. Zoek je een combinatie van beschermingsbewind en mentorschap dan kun je bij ons terecht voor het beschermingsbewind gedeelte. Voor het mentorschap werken we samen met gespecialiseerde mentoren.
Soms hoor je ook wel dat mensen onder curatele staan. In eerste instantie lijkt curatele op een combinatie van beschermingsbewind en mentorschap. Curatele gaat echter verder in jouw bescherming. Als je onder curatele staat wordt je anders dan bij beschermingsbewind en mentorschap, handelingsonbekwaam.
Twijfel je of jij of bijvoorbeeld een familielid baat zou hebben bij mentorschap, beschermingsbewind of curatele. Aarzel niet en neem gerust contact met ons op om te overleggen wat passend is.